Behandelingen bij de fysiotherapeut in Oud-Beijerland

Bij Fysiotherapiepraktijk De Boogerd wordt u altijd één op één behandeld.  Shockwavetherapie wordt altjid in combinatie met reguliere fysiotherapie gegeven en de  geringe extra  kosten hiervoor zijn voor eigen rekening en worden  dus niet vergoed door de zorgverzekeraar. Shockwave is een zelfstandige behandelvorm en uiterst innovatief.Shockwave is geen fysiotherapie maar wordt   in combinatie en/of als aanvulling op fysiotherapie  gegeven.Shockwave is 'therapy of first choice"Use it or loose it ! No pain, no gain.
 

Waarvoor gaat u naar de fysiotherapeut?

Shockwave biedt bij verschillende lichamelijke klachten uitkomst. U kunt in mijn praktijk terecht met de volgende indicaties:
 

 • hielspoorklachten , hielpijn., EVIDENCE BASED LEVEL 1
 • tenniselleboog en golferselleboog.EVIDENCE BASED LEVEL 1
 • jumpersknee (geïrriteerde knieschijfpees)EVIDENCE BASED LEVEL 1
 • achillespeesklachten, aanhechting/midden.EVIDENCE BASED LEVEL 1
 • Cuff tendinopathie en bursae. EVIDENCE BASED LEVEL 1 
 • lage rugklachten bij SI- gewricht 
 • triggerpoints oppervlakig en die
 • shin splint.
 • Osgood-Schlatter
 • mediaal tibiaal stress syndroom
 • Dupuytren, bindweefselverkleving handpalm.
 • Morbus Ledderhose
 • iliotibiale band syndroom
 • vermindering spasme na een cva bij ouderen en na parese bij kinderen .EB LEVEL 1

Blijf niet doorlopen met uw klachten. Ga met de fysiotherapeut aan de slag voor een verlichting van de pijn en een spoedig herstel.

Fysiotherapiepraktijk De Boogerd;

Kosten.

Fysiotherapie wordt alleen nog vanuit de aanvullende verzekering  vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor fysiotherapie. Als u dus aanvullend verzekerd bent wordt fysiotherapie vergoed. Ondergaat u shockwave-therapie? Dan zijn de extra kosten voor deze methode altijd voor eigen rekening. Shockwave is een zelfstandige innovatieve behandelvorm mits goed gedoseerd en met de juiste apparatuur.De meeste zorgverzekeraars communiceren naar patienten dat shockwave wordt vergoed mits het onderdeel is van een fysiotherapeutische behandeling en deze als fysiotherapeutische behandeling bovendien gedeclareerd kan worden.Dit is een bijzondere en voor de verzekeraar voordelige stellingname .Het lijkt immers dat ze een vergoeding verstrekken, maar feitelijk krijgt u de fysiotherapeutische zitting vergoed, en wat u de fysio als ongecontracteerde  zorg toevoegt moet  de fysio dan maar gratis doen, aldus de zorgverzekeraars. Shockwave is geen fysiotherapie en kan als zodanig niet gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar .Innovatieve shockwavezorg valt niet onder de aanvullende zorg  Shockwave wordt altijd aanvullend aan de fysiotherapie  gegeven! Ondanks de uiterst goede resultaten vergoeden de  verzekeraars shockwave helaas niet. Er zijn meer dan voldoende wetenschappelijke bewijzen voorhanden, voor u te lezen op aanvraag . De  geringe extra  kosten bedragen € 25 per behandeling. Dit  wordt  u altijd  bij de intake vermeld . De feitelijke kosten bedragen al gauw  75 euro per consult . Doorgaans zijn 4 tot 8 shockwave-behandelingen voldoende. .Shockwave is  specialistische zorg  van uw fysiotherapeut  die als zodanig geregistreerd staat bij de VMST en nascholing volgt aan de Swiss Dolorclast  Academy(Houten/Munchen). U heeft de keuze om van deze dienst gebruik te maken.De apparatuur is up to date en de behandelkop wordt op tijd gereviseerd .Kwaliteit gewaarborgd dus ! Succes rate 85 % tot 90%.Vraag uw fysiotherapeut  naar zijn shockwavelicensie ! EVIDENCE BASED LEVEL 1 .www.shockwavenet.nl. Wij werken moet de swiss dolorclast en ems en de endopuls 811 van enraf nonius.